North Road

The owners of this home required more living space and wanted to bring the interior and exterior finishes throughout the home to a higher level.

To accomplish the goal for more space, an existing addition was removed and a new larger addition with a wrap around porch were added. The unfinished attic space was turned into a bunk room for family and friends. Stairs were added to incorporate the new attic space as part of the house.

Antique beams and extensive built-ins were added throughout the house in keeping with its' historic roots. The exterior was reworked with extensive rot repairs, new decorative trims, new doors and a new metal roof.

A comprehensive strategy was implemented to improve the homes insulation, air sealing, moisture control, and mechanical systems. This greatly improved the owners comfort and interior air quality while reducing energy use.

North Ext After

North Ext After (2)

North Ext After (3)

North Dining to Kitchen

North Dining Windows

North Dining

North Attic

North Ext Before

North Kitchen to dining

North Kitchen

North Mudroom